Kommunale arkiv digitaliseres

Mandag 8. oktober 2018 markerte en milepæl i forhold til kommunal saksbehandling i de fire Senja-kommunene. 7,3 tonn (!) papirer, fordelt på 353 esker forlot rådhusene, for aldri å komme tilbake i sin opprinnelige form. Etter transport til Danmark, vil dokumenter, kart og tegninger scannes, og tilgjengeliggjøres i digital form.

Arbeidet med prosjektet har pågått siden i 2017, og mange ansatte har lagt ned betydelig arbeid i planleggingen og gjennomføringen. Det er likevel verd å trekke frem arkivlederne Linda Andreassen (Tranøy), Wenche Håkonsen (Berg), Siv Mikalsen (Torsken), Hennie Eidissen (Lenvik), plan- og byggesaksleder i Lenvik Sylvia Friedrich, leder geodata i Lenvik Harald Bjørhusdal og ikke minst prosjektleder Vegard Bogstrand.

Les mer om prosjektet her