Vil la barna slippe til

Arbeidsgruppa som har ansvar for utviklingen av nytt kommunevåpen for nye Senja kommune inviterer nå alle grunnskolene til å sende inn forslag. Det er barn og unge som er fremtida for Senja kommune, og vi er opptatt av hva de tenker at symbolet for den nye kommunen bør være, sier Åsta Sortland og Eli-Ann Andreassen Jensen fra arbeidsgruppa.

Det er utlyst en idekonkurranse der alle kan sende inn sin ide og sine tanker om hvordan kommunevåpenet til nye Senja kommune skal se ut. Nå inviteres alle grunnskolene i de fire senja-kommunene til å komme med sine forslag. Det er barn og unge som er fremtida for Senja kommune, og det er viktig at også deres tanker om hvordan for hvordan symbolet for den nye kommunen bør være blir tatt med i prosessen.

Det er bestemt at 3 til 5 av de innsendte bidragene skal premieres, og bearbeidet av en profesjonell grafiker eller kunstner, i henhold til reglene for kommunevåpen. Det er nå også bestemt at minst ett av disse vinnerforslagene,  skal være utarbeidet av en skoleelev. Skoleklassen til eleven som blir valgt ut, vil bli premiert med kr 2500 til klassekassen.

Frist for å sende inn forslag er 16. oktober 2017, og forslag sendes;

postmottak@tranoy.kommune.no Merk forsendelsen “Kommunevåpen“.

Forslag kan også sendes pr. post til;

Tranøy kommune
Vangsvikveien 298
9304 Vangsvik

Merk konvolutten med “Kommunevåpen

Se videoreportasje om saken på Folkebladet-TV

Offentliggjøring av nytt kommunevåpen og vinner(e) av konkurransen vil skje i egen seremoni.

Prosessen med å utforme og velge nytt kommunevåpen for Senja kommune vil være som følger;
1. Åpen idekonkurranse, der alle kan sende inn sine forslag. For å sende inn forslag tegner du symbolet i et våpenskjold på et A4 ark, og skriver en kort tekst som beskrive ideen. Skolene (1. til 10. klasse) oppfordres spesielt til å være med i konkurransen.

2. Delprosjektgruppa som er ansvarlig velger ut 3 til 5 forslag, som blir premiert, og bearbeidet grafisk.

3. Forslagene vil bli gjort tilgjengelig for innbyggerne, og det skal være mulig å gi sin stemme gjennom en form for “folkeavstemning” (SMS/webpoll e.l.). Ut i fra tilbakemeldinger og faglige vurderinger, vil det beste forslaget oversendes for vedtak i kommunestyrene i de fire Senja-kommunene.

Det finnes en del formkrav til hvordan ett kommunevåpen skal se ut. Les mer om dette ved å klikke på lenken under:

Les mer om konkurransen med å utforme nytt kommunevåpen